De Hapkido trainingen bij Ikyoneda Academy zijn voor iedereen toegankelijk: jong, oud, ervaren of onervaren binnen de Martial Arts. Iedereen begint vanaf een eigen niveau. Wij begeleiden iedereen tijdens de trainingen op het niveau dat voor de student het beste aanvoelt. Individueel wordt gekeken naar het kunnen en willen van de student. Naarmate de student langer bij Ikyoneda traint zal de lat hoger worden gelegd om zo meer uit de student te halen.

Tijdens de training wordt er naast de zelfverdediging aandacht besteed aan coördinatie, lenigheid, kracht en conditie. Dit wordt op een speelse wijze gedaan door middel van leuke oefeningen en uitdagingen. Deze aandachtspunten zijn voor ieder individu verschillend; de één is beter in conditie en de ander bijvoorbeeld in lenigheid. Iedere student wordt dus begeleid om z’n eigen sterkte punten te optimaliseren en de minder sterke punten te verbeteren.

De Hapkido trainingen omvatten diverse disciplines, de belangrijkste zijn:

Warming-up
De warming-up is bedoeld om het lichaam soepel te maken en om blessures te voorkomen.

Trap- & Stoottechnieken
Tijdens de training leer je een groot aantal verschillende trap- en stoottechnieken. Zo leer je van laag- tot hooggeplaatste trappen, achterwaartse en gesprongen traptechnieken.

Naast het voetenwerk leer je ook een groot aantal stoot- en slagtechnieken. Met deze technieken maak je naast het gebruik van je vuist ook gebruik van andere delen van de hand.

Valbreken
Valbreek technieken vormen een belangrijk onderdeel van de trainingen. Tijdens het oefenen van de technieken zul je vaak in contact komen met de vloer. Het is dus belangrijk dat je leert om goed te vallen en zo blessures te voorkomen.

Het oefenen van valbreek technieken dient ook voor het aanleren van een goede lichaamshouding en het leert je om lichaam te ontspannen.

Bevrijdingstechnieken
Bevrijdingstechnieken zijn technieken tegen alle vormen van vastpakkingen of verwurgingen. Het doel hierbij is om de kracht van de tegenstander te gebruiken om op een veilige manier je tegenstander uit te schakelen.

Vuistaanvallen
Vuistaanvallen zijn technieken waarbij je wordt aangevallen door één tegenstander. Het doel van deze verdedigingstechnieken is dat je d.m.v. de kracht van de tegenstander de aanval overneemt en de tegenstander uitschakelt en onder controle houdt.

Gewrichtsklemmen
Bij Hapkido wordt ook veel gebruikt gemaakt van gewrichtsklemmen op verschillende gewrichten. Bij een gewrichtsklem is het de bedoeling een gewricht zoals de pols, elleboog of knie op dusdanige manier te buigen dat het de lichaamseigen bewegingsmogelijkheid overstrekt. Daarnaast heeft het de functie de aanvaller te dwingen een beweging te laten maken. Een gewrichtsklem kan ook gebruikt worden om de aanvaller in bedwang te houden.

Drukpunttechnieken
Bij het uitvoeren van verdedigingstechnieken wordt er gebruik gemaakt van drukpunten. De drukpuntkennis die in het Hapkido gebruikt wordt, stamt van het Chinese Dim Mak af wat zijn oorsprong weer vond in de acupunctuur.

Stijloefeningen
Stijloefeningen zijn schijngevechtegen tegen denkbeeldige tegenstanders, waarbij je in een vast patroon aanvals- en verdedigingstechnieken demonstreert.

Sparren
Sparren is een vrijgevecht tussen twee of meerdere mensen waarbij het niet gaat om een knock-out maar om het controleren en tijdelijk uitschakelen van je tegenstander.

Breektesten
De breektesten worden uitgevoerd met een bepaalde voet- of handtechniek. Dit spectaculaire onderdeel is een test waarbij gekeken wordt of een techniek goed wordt beheerst en de angst kan worden overwonnen.