Welkom Ikyoneda Academy,

Welkom op de website van Ikyoneda Academy, de grootste en gezelligste Hapkido school van Haarlem. Op de website vind je informatie over de Acadamy, onze principes, technieken en overige informatie.

Ikyoneda is het Koreaanse woord voor overwinnen van, dit principe staat centraal in onze trainingen. Wij geloven dat elk persoon een onzekerheid met zich mee draagt, ongeacht waarvoor dat is. Door middel van Hapkido trainingen proberen wij dit te overwinnen en je weerbaarder en zelfverzekerd te laten voelen en dit ook uit te stralen.

Ons Hapkido systeem is uniek binnen de traditionele Martial Arts .

De stijl die wij beoefenen is een samensmelting van meerdere zelfverdedigingsporten, zoals Tae Kwon Do, Kung Fu, Jeet Kune Do etc.
Dit maakt onze stijl uniek; je traint diverse aspecten zoals je handen, voeten, drukpunten, sparren,valbreken en nog veel meer.

Het is belangrijk dat de student eerst de basistechnieken en technische aspecten onder de knie krijgt. Dit zorgt voor een stevige en solide ondergrond waarmee doorgeleerd kan worden. Hierna wordt de aandacht ook gelegd op de zelfontwikkeling van de student. Dit speelt zich af in een gezellige en veilige sfeer binnen de groep. Door middel van een didactisch systeem word je onderwezen in allerlei soorten aanvals- en verdedigingstechnieken. Deze technieken zijn zodanig efficiënt dat ze door iedereen zijn uit te voeren en ook dusdanig bruikbaar zijn.

Ons doel is om leerlingen zichzelf op een efficiënte en effectieve manier te leren verdedigen. Door de student uit te dagen in zijn kunnen, wordt er meer zelfvertrouwen ontwikkelt en bepaalde doelen behaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een techniek onder de knie krijgen, of bandgradatie stijgen.

Binnen onze club zijn wij één grote familie; jong of oud, groot of klein, iedereen is welkom! Dit is de kracht van de Ikyoneda Acadamy en zo halen wij het beste bij elkaar naar boven. Doordat wij één familie zijn voelt iedereen zich op zijn gemak en behandelen wij elkaar met respect. Wij motiveren en helpen elkaar bij het overwinnen, leren en ontwikkelen. Om dit gevoel te versterken organiseren wij naast onze reguliere trainingen teamuitjes en trainingskampen.

Voelt u zich vrij om langs te komen en zelf te ervaren wie wij zijn en wat wij doen. Nogmaals, iedereen is welkom!