Trainingskamp 2017 (dag 3 – ochtend)

Iedereen werd weer vroeg wakker gemaakt en meteen zijn we gaan trainen onder leiding van Jo Kyo Nim Bonno terwijl intussen het ontbijt werd klaargemaakt. Na de trainen hebben we lekker gegeten en ging iedereen zijn of haar spullen alvast inpakken.
Zoals elk jaar doen we op zondag de Twio Ap Chagi wedstrijd waarbij we de lengte van elk persoon opmeten en wie het hoogst springt boven zijn of haar lengte wint. Jo Kyo Nim Rick heeft al twee jaar op rij gewonnen maar dit jaar met het record van maar liefst 230 m en 50 cm boven zijn lengte neemt Jessy de titel over! Knap gedaan!
Na de wedstrijd had iedereen tijd om voor zijn of haar examen te trainen en dan was het bijna zover!

Trainingskamp 2017 (dag 2 – avond)

Na een hele dag training had iedereen even rust en begonnen we langzaamaan met de barbecue:) Dit jaar is het menu uitgebreid met frietjes en daarvoor willen we Jo Kyo Nim Menno bedanken voor het bakken van de frietjes.

Na een lekkere barbecue was er voor iedereen nog een lekker ijsje! Ook geregeld door De Complete Ambachts-bakker Port/Vlies

Nadat iedereen zijn buik vol had werd er leuke muziek gedraaid van de Macarena tot aan de Kabouter Plop dans waarbij je een heel rood team met z’n allen, jong en oud, gezellig mee zag dansen.

En dit jaar hebben we voor onze Sabumnim iets geregeld. Alle leden stonden aan één kant en Sabumnim Yonni aan de andere kant. Na een toespraak over hoeveel respect en waardering wij voor hem hebben hadden we nog 2 bedankjes 🙂. We hadden een mand geregeld met allerlei dingen die Yonni lekker en leuk of ontspannend vind en het leukst was een boekje waarin elk lid iets leuks in heeft gezet inclusief de gastdocenten! En we willen Yonni ook bedanken voor het hele leuke en gezellige kamp en hebben zoveel respect en waardering voor hem, zonder hem hadden we al die dingen nooit samen meegemaakt en nu wel, en daar zijn we super dankbaar voor!

Zoals altijd werd de beroemde Quiz gedaan waarbij het team tegen team was. Uiteindelijk heeft het team van Jo Kyo Nim Menno gewonnen en als prijs een mooie Ikyoneda sleutelhanger in ontvangst mogen nemen.

Dit jaar hebben we iets nieuws gedaan, we hebben namelijk de bunker helemaal omgetoverd tot een parcours waarbij de muziek hard stond, zwarte banders verstopt zaten en jou aanvielen om je reflexen te oefenen. Dit was een groot succes!

Daarna zijn we allemaal gaan slapen want de volgende dag was het examen voor de meesten!

Trainingskamp 2017 (dag 2 – middag)

Dit jaar hadden we drie gastdocenten op bezoek op ons kamp, ieder met een eigen stijl, specialiteit en kennis. We hebben de grote groep verdeeld onder 3 groepen die elk 45 min les kregen van een gastdocent.
Na de eerste les zijn we lekker gaan lunchen met z’n allen en bleek het dat de kinderen zich uiterst hebben vermaakt met het voeren van de eendjes:).

Na de lekkere lunch begonnen we met een goed gevulde maag aan de tweede les!
Elke les was super interessant en aangepast op de leeftijdscategorie en bandgradatie zodat het voor iedereen leuk en leerzaam was!

Dit jaar mochten we leren van Sabumnim Henk Verberne en Sabumnim Randy, Sabumnim Jan Snel en Sabumnim Pierre van Bentum.

Sabumnim Henk Verberne en Randy hebben ons dit jaar laten proeven van technieken die direct waren. Technieken tegen elleboog en hoek en hoe je zo snel mogelijk pats boem iemand onder controle hebt.

Sabumnim Jan Snel heeft Ikyoneda Academy voor het eerst kennis laten maken met Tai Chi. Waarbij we een oefening in zeven stappen hebben gedaan, rustgevende bewegingen en ademhalingstechnieken.

Sabumnim Pierre van Bentum heeft ons kennis laten maken met verdediging tegen een korte stok en politie technieken uitgelegd.

De kleintjes hebben het lang volgehouden en hebben veel nieuwe diverse dingen geleerd! De rest heeft genoten van de seminars en is erg blij we deze kans mochten krijgen! Alle leden hebben het naar hun zin gehad en daarom willen we de leraren hartelijk bedanken voor hun tijd, inzet en enthousiasme!

Daarom hebben we de gastdocenten ook een bedankje gegeven waarbij we ze een leuke Ikyoneda sleutelhanger, Ikyoneda handdoek hebben overhandigd. Daarnaast werd een lekkere fles wijn ook gewaardeerd;) hopelijk vonden de docenten het ook een geslaagde dag en zien we ze snel weer terug!

Na de trainingen hebben we nog 1 spel samen gedaan met de gastdocenten erbij en dat was tikkertje! En zij waren natuurlijk de tikker! Ze hadden het moeilijk… met 70 man maar al snel hebben we ze geholpen!

Nadat iedereen lekker heeft getraind zijn we terug naar het fort gegaan en rustten daar even uit en zo hebben we de gastdocenten stiekem nog ik het boekje voor sabumnim Yonni laten schrijven!

Al met al was het een leuke, gezellige en leerzame dag! Verder willen wij Joep Oelen hartelijk bedanken voor het maken van de super mooie foto’s!

Trainingskamp 2017 (dag 2 – ochtend)

Na nog een korter nachtje dan vorig jaar werden de leden wakker gemaakt met toeters en bellen en moesten binnen 5 minuten buiten staan.

Met iedereen die nog niet helemaal fris en fruitig was zijn we een stukje gaan hardlopen en met z’n allen onze lichamen gaan rekken en strekken.

Toen we weer terug kwamen stond daar een lekker ontbijt zoals altijd op ons te wachten. Dit jaar werd het zoals altijd geregeld door De Complete Ambachts-bakker Port/Vlies. Na het ontbijt was er even tijd voor jezelf, namelijk de dagjes mensen arriveerden!

Dit jaar werden we op zaterdag versterkt door leden die een dagje mee gingen doen! Waardoor het totaal van mensen 68 was op zaterdag!

Trainingskamp 2017 (dag 1)

Na lang wachten en smachten was het eindelijk daar: Kamp 2017. Op 7 juli waren we weer met z’n allen bij het vertrouwde fort Penningsveer. Deze keer was het kamp binnen 48 uur helemaal volgeboekt! Iedereen had er zin in en kwam dan ook met een grote lach aan op het fort. Dit jaar waren er maar liefst 40 slapers! Allemaal van jong naar oud! We keken niet alleen uit naar de trainingen, maar ook naar een gezellig, knus en leuk kamp met z’n allen:)

Ook dit jaar werd iedereen in teams onder leiding van de Jo Kyo Nims verdeelt, en kreeg ieder een super mooi rood kamp shirt dit keer! Het Rode Leger 😉 en ook deze keer streden de zwarte banders fel voor de Jo Kyo Nim beker 2017 en Jo Kyo Nim Arno moest zijn titel verdedigen!

Nadat ieder zijn of haar kamp shirt aan had begonnen we meteen met de eerste training waarbij we met zoveel man ook de Koreaanse Muur hebben gedaan! Wanneer we terug bij het fort waren ging iedereen zich klaar maken voor het avondspel: Levend stratego met de Nederlandse Vlag en de Koreaanse vlag.

Na een lange strijd was het tijd om te gaan slapen… Maar wat de leden niet doorhadden was dat er een nachttraining was! Een bepaald groepje mensen werd ergens in de nacht van hun bed gelicht. Twee auto’s werden geplaatst zodat we licht hadden en daar lag een parcours op het veld. 30 seconden een oefening en dan 5 seconden rust en iedereen heeft ruim een uur het volgehouden!! Super gedaan!

En toen was het echt tijd om te gaan slapen