Hoe kun je je inschrijven?

Ikyoneda Academy maakt gebruik van inschrijfformulieren, deze zijn aan te vragen bij de instructeur.
Uiteraard wil je als student graag weten of de trainingen bij jou aansluiten en of je het leuk vindt. Om dit te weten te komen kun je gebruik maken van drie proeflessen. Je kunt dan op elke leslocatie een training volgen. Op deze manier proef je de sfeer van de locatie en de trainingsgroep. Als deze goed zijn bevallen kun je het inschrijfformulier bij de instructeur aanvragen.

Ikyoneda maakt geen gebruik van seizoenen; het is dus mogelijk om je het hele jaar door in te schrijven en te beginnen met trainen.

Het inschrijfformulier moet volledig worden ingevuld met bijgesloten pasfoto. Deze wordt gebruikt in je Hapkido paspoort, die je na je inschrijving krijgt. Je Hapkido paspoort is belangrijk bij bijvoorbeeld het behalen van een hogere bandgradatie. Het inschrijfgeld dient contant te worden ingeleverd bij de leraar voor de eerstvolgende officiële les. Nadat het inschrijfformulier is ingeleverd krijg je van ons een bevestigingsmail. Nu kan het echte werk beginnen!

Wat heb ik nodig voordat ik begin met trainen?

Tijdens de training draagt iedereen een Hapkidopak, ook wel Dobok genaamd. Om de middel draagt de Hapkidoïn een band, genaamd Ti, die aangeeft hoe ver iemand is.

Een dobok is erg prettig om te dragen tijdens de training. Het geeft je de ruimte te kunnen bewegen en je technieken goed uit te kunnen voeren. Door de inspanning kun je gaan transpireren tijdens de trainingen; het pak neemt zweet op en is licht van stof, wat het comfortabel maakt om te dragen. Prettig voor jezelf en voor je omgeving! Van nieuwe studenten wordt verwacht dat zij binnen drie maanden een eigen dobok aanschaffen. Voor je maat kun je het beste even overleggen met de instructeur, het is belangrijk dat de dobok goed past bij je lengte. Daarnaast raden wij onze leden aan om handschoenen en bitje aan te schaffen (deze laatste is niet van toepassing voor kinderen). Deze worden gebruikt bij o.a het sparren. De dobok en accessoires kunnen geleverd worden door de school.

Ik heb nog geen dobok (trainingspak), wat kan ik dan het beste dragen?

De eerste les heb je vaak nog geen dobok(trainingspak) ontvangen. Je kunt in plaats van de dobok het beste sportieve kleding dragen waar je vrij in kunt bewegen. Denk hierbij aan een traingsbroek en een T-shirt waar je je prettig in voelt. Schoenen zul je niet nodig hebben, er wordt op blote voeten getraind. Hierom is het belangrijk om geen kleding te dragen met scherpe randen en/of voorwerpen (bijvoorbeeld een ritssluiting) om verwondingen te voorkomen bij jezelf en je medestudenten. Ook moeten de nagels van zowel de handen als de voeten kort worden geknipt en is het verboden sieraden te dragen tijdens de training. De laatste tien minuten van de training zijn de ouders/verzorgers welkom om een kijkje te komen nemen!